تازههای نشر
پسماندهای دورریز شده: اثرات زیست محیطی و شاخصهای ارزیابی
کتاب "وقتی نمیشود: نگاه تخصصی به روش مطالعه" تالیف: دکتر مریم مروتی، دکتر رسول یاراحمدی، دکتر جواد ترکاشوند، توسط انتشارات دانشگاه منتشر شد.

در دنیای امروز گسترش شهرنشینی و تاثیر پدیده جهانی شدن بر زندگی روزانه با افزایش و تنوع در الگوی مصرف همراه شده است. در این شرایط مدیریت پسماندهای جامد شهری یکی از چالشهای مدیریت شهرها و سکونتگاههای بشری است که پیامدهای بهداشتی و زیست محیطی متعددی دارد. شناخت منابع تولید کننده و ترکیب پسماندهای جامد نقش اساسی در مدیریت کارآمد و کنترل آلودگیهای ناشی از آن دارد.
دورریز یا پسماند رها شده از مهمترین اجزاء تشکیل دهنده توده پسماند جامد شهری است که ویژگیهای متفاوتی نسبت به پسماندهای سایر منابع دارد. دورریز به پسماندی گفته میشود که توسط شهروندان در معابر و اماکن عمومی رها شده است و به شیوه صحیح در ظروف پسماند دفع نشدهاند. بنابراین پراکندگی و نیاز به سیستم جمع اوری مجزا نسبت به سایر پسماندهای جامد مهمترین ویژگی این نوع پسماند است. ترکیب دورریز شامل چند گروه اصلی از جمله پلاستیک، کاغذ، فلزات و پسماند دخانیات است که برخی از انواع آن در گروه پسماندهای خطرناک طبقهبندی میشوند.
شناخت کمیت، ترکیب، و عوامل موثر بر دورریزها نقش مهمی در برنامه ریزی و تدوین راهکارهای مدیرت آن خواهد داشت. علاوه بر این، بیان کیفی وضعیت آلودگی معابر و اماکن مختلف به این نوع پسماند میتواند شرایط را برای ارزیابی عملکرد مدیریت دورریزها تسهیل کند. در این کتاب جنبههای مختلف مدیریت دورریز از جمله کمیت، ترکیب، عوامل موثر بر تولید و پراکندگی، اثرات، و همچنین شاخصهای ارزیابی آن مورد بررسی قرار گرفته است. امید است مطالعه این کتاب برای کارشناسان و دانشجویان حوزههای مرتبط با محیط زیست (ارزیابی محیط زیست، آلودگی هوا، خاک و پسماندها و.... ) بویژه مدیریت پسماند سودمند باشد.
کامنت